Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2008 14:52 - ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Автор: hristianstvo Категория: Други   
Прочетен: 4221 Коментари: 6 Гласове:
0



ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯimage
http://www.evangelsko.info/show.php?id=619

ДО ПРЕЗИДЕНТА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ


УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

След трагичния инцидент в Студентски град органите на властта и неправителствени организации се опитват да стигнат до най-доброто решение за предотвратяване на подобни инциденти завбъдеще. Прави чест и на Вас, че не стоите настрани от проблема, но заемате активна позиция в качеството си на Държавен глава. През последните дни чухме различни предложения, като се почне от контрол, засилена охрана и видеонаблюдение, до затваряне на баровете, дискотеките и казината, както и прекратяване на реституцията в Студентски град. Вероятно всичко това трябва да се направи. Тези мерки може и да доведат до моментно подобряване на ситуацията, но дали ще решат проблема дългосрочно? Дали засиленият контрол ще поречи на смутителите на реда и престъпността? И докога ще продължи той да е ефективен? Дали затварянето на баровете и дискотеките ще попречи на тези, които искат да посещават подобни заведения да намерят други? Или може би трябва да затворим всички подобни заведения в София?

Сам разбирате, че подобни кампанийни и рестриктивни прояви няма да разрешат казуса. Защото както обикновено, ние се опитваме да отрежем клоните, но нехаем за корена на проблема. А той не е в наличието на барове и дискотеки, а в техните клиенти. Смъртта на Стоян Балтов, за съжаление, не е изолиран случай. Зависимостта от алкохол и опиати не е проблем на изолирана групичка млади хора, а на голяма част от учениците и студентите в България. Тя е директно следствие от липсата на християнски ценности и морал сред обществото ни. Това поколение е третото по ред, възпитавано в духа на атеизъм и материализъм. То ще продължи да ражда и отглежда хора, които не се спират пред нищо, даже пред човешкия живот.

Има само един начин да запазим нашите синове и дъщери. И той е да се обърнем към традиционните за нас християнски ценности. За съжаление, това отново не може да стане чрез държавни разпоредби и закони. Основна роля тук имат Църквата и християнските неправителствени организации. Но и държавата би могла да направи нещо, за да помогне в тяхната работа.

Организацията, в която работя се стреми да подобри християнската просвета сред студентството и по този начин да помогне на много студенти да се освободят от зависимости и да прегърнат ценностна система, която да ги превърне в достойни членове на нашето общество. За съжаление, въпреки декларираната в конституцията на Р България свобода на съвестта и религията, правилниците за устройството и дейността на университетите съдържат забрана за дейността на религиозни организации на територията на университетите. Университетите продължават да отхвърлят подадената от нас ръка за помощ. Резултатът е всеобща бездуховност, аморалност и обезстойностяване на личността, а трагичният инцидент със Стоян е само върхът на айсберга. Случилото се в Студентски град най-вероятно ще продължи и завбъдеще, както показа и последвалият случай с побой над студент във Варна. Разбирам, че университетските ръководства са загрижени да не допуснат в университета организации, които нямат нищо общо с нашето християнско наследство. Но този начин на мислене и действие е непродуктивен, защото така заедно с мръсната вода изхвърляме и детето.

Затова, моля Ви в качеството Ви на Държавен глава да проучите въпроса и да ни съдействате, като апелирате за премахването на тези противоречащи на конституцията на страната текстове в университетските правилници. Вярвам, че в ситуацията в която се намираме само ангажираността на всички заинтересовани страни – държава, университетски ръководства, НПО и студенти може да помогне за това подобни трагични инциденти да се превърнат в изолирано, а не в тенденциозно явление. Аз самият съм готов да участвам в една среща – разговор по гореизложените проблеми. Нека с общи усилия вземем най-правилното решение. Заради бъдещето на България.

С уважение,

Трифон Трифонов,

Зам. нац. координатор,
Български християнски студентски съюз


Тагове:   България,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cornflower - Браво!
18.12.2008 15:02
Това е разковничето, само че си сбъркал адреса. Президентът може да ти построи джамия в студентски град, за да укрепи власт, но няма да се ангажира с православно просвещение на младите.
Затова нямаме и Патриарх - да гние народа в слепота и мизерия.
NO MERCY!!!
цитирай
2. анонимен - Гледам новините. Слушам, за все по ...
18.12.2008 19:07
Гледам новините. Слушам, за все по ужасяващите събития, които стават сред младите хора, тинейджърите и децата. Гледам, как всички които се изказват, правят едно и също нещо - снемат анамнезата на заболяването и до там. Мислим, какви по строги наказателни мерки да вземем. Какви забрани да наложим, каква охрана да сложим в и около училищата. Скъпи наши министри, като здравен работник знам, че профилактиката е по ценна от лечението. При нея няма болка, тя е нещо приятно и добро. И със сигурност е по евтина от лечението Какво имам предвид в случая, за който става дума. Вече 15 години тънат в прах едни прекрасни учебници по вероучение за ученици от 1 до 11 клас. Добре обмислени, проверени от специалисти, одобрени от МОН, които обаче православната ни църква не одобри. Горко им, когато застанат, пред ТОЗИ, пред КОГОТО, всички ще отговаряме, за всички загинали и осакатени млади хора, поради все по засилващата се агресия всред тях. Hасилието сред младите хора, няма да спре, докато не пуснем Бог, да влезе в училищата. Имаме вече достатъчно подготвени кадри, в легитимните библейски и богословски институти .Това е терапията, от която се нуждае, цялото ни болно общество. Народа ни е казал,че рибата се вмирисва от главата .Щом парламента ни ,в момента се готви, да промени конституцията на България, узаконявайки едно беззаконие, с фактическите съпружески съжителства ,за какъв морал и добродетели си говорим? Илюзия! Недейте се мами. Всички ,ще трябва да отговаряме, пред ЕДИН справедлив Бог, който не оневинява виновния, без значение дали той вярва в НЕГО, или не. Затова, господа управляващи, покайте се, за беззаконията си и променете политиката си, докато все още имате време, защото никой не знае, дали за него ще настъпи утре.
цитирай
3. vminev - "Има само един начин да зап...
24.12.2008 08:48
"Има само един начин да запазим нашите синове и дъщери. И той е да се обърнем към традиционните за нас християнски ценности. "
***********************************
Когато вярващите в Божият Агнец, Исус Назарянина, достигнат до такъв вид изказ и такова реч, бих казал : ГОРКО !!! Ние, които сме царство и свещенници на Единственият Велик Създател и Съдия, ние, просветлениет чрез светлината и сами- синове на светлината, ние- СПАСЕНИТЕ ОТ ОГНЕНОТО ЕЗЕРО ЧРЕЗ ВЯРА В ЕДИНСТВЕНАТА ВЕЧНА ЖЕРТВА ЗА ГРЕХОВЕТЕ- ИСУС ХРИСТОС, КОЙТО БЕШЕ УБИТ ВМЕСТО И ЗАРАДИ НАС, НИЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА ОПИТОМИМ ТОЗИ ГРЕШЕН, ПАДНАЛ, ИЗВРАТЕН СВЯТ С ХУМАНИСТИЧНИ АПЕЛИ?!!! ГОРКО!!!ГОРКО!!!
***********************
"Други пък изпитваха присмех и бичувания, а още и окови и тъмници, с камъни биваха убани, с триони разрязвани, с мъки мъчени, умираха заклани от нож, скитаха се в овчи и кози кожи, трепераха в лишения, бедствия и страдания, ТЕЗИ, ЗА КОИТО СВЕТА НЕ БЕШЕ ДОСТОЕН, се скитаха по пустините и планините, по пещерите и рововете на земята..." писмото до евреите, 11:37-39
**************************************
Днес да се говори за страдание в Името на Божият Син, Исус, е ЕРЕС!!!!!
Вижте, аз не съм някакъв монах, не призовавам към нещо друго, освен към връщане към КЪРВАВОТО ЕВАНГЕЛИЕ НА СПАСИТЕЛЯ ОТ НАЗАРЕТ, КОЙТО Е БЛАГОСЛОВЕН СИН БОЖИЙ!
******************************
Павел не страда ли? Първите христови последователи, събиращи се по къщите си всекидневно не бяха ли гонени, мъчени и убивани? Не писа ли Павел : "Какво общо има Христос с Велиал? Какво общо- Бог с идолите? Светлината с тъмнината? ЗатоВа : "Отделете се от тях и (тогава!!) Аз ще ви приема И ЩЕ ВИ БЪДА ОТЕЦ, А ВИЕ- МОИ ДЕЦА, казва Господа!!!" - днес християните се опитват да станат обществено приемлив калъп, под опеката на държавата, на което казвам: ИСУСОВОТО ЦАРСТВО НЕ Е БИЛО, НЕ Е И НЯМА ДА БЪДЕ СЪОБРАЗНО С ТОЗИ ИЗВРАТЕН СВЯТ!!!

АКО ЩЕ СЕ ПЛЕДИРА В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНТВО ЗА НЕЩО, ТО НЕКА ДА СЕ УСЕТИ СОЛТА!!! НЕКА СВЕТИ СВЕТИЛОТО!!!!ГРАД ПОСТАВЕН НАВИСОКО НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВИДИ!!!НЕКА НЕ БЪДЕМ НЕРАЗУМНИ!!!
Мараната!! Койтоне люби Господа, е проклет, според както казва словото на Единственият Реален и Жив Бог, Създателят на всичко!!!
*********************************
Призовавам към свята дързост и връщане в святостта и реалността на Исусовото учение, КОЕТО НЕ СЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ТОЗИ СВЯТ!!!!
**********************
Колкото за нашите деца- КАКВА ГЛУПОСТ, ЧЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ ЩЕ ГИ ПАЗЯТ?!!!! ЖИВОТО СЛОВО, САМИЯТ ПОМАЗАНИК И ВЪЗКРЪСНАЛ ПЪРВОРОДЕН НЕКА ГИ ПАЗИ, БРАТ!! И- ДА , в някои далечни отношения, съм отдалееееч съгласен с написаното- като вид, но не и като съдържание, да не говорим като дух!!!
********************************


http://vminev1-hollybold.blogspot.com/2008_08_01_archive.html
цитирай
4. анонимен - DA SAGLASEN SAM
30.03.2009 01:20
IZVINQVAM SE ZA TOVA 4E NE PI6A NA BALGARSKI NAPALNO SAM SAGLASEN S VMINEV ZA6TOTO ISTINATA E 4E V BALGARIA IMAME POVE4E FILOSOFII I TEORII OTKOLKOTO DA POTARSIM KAKVO KAZVA BIBLIATA ZA6TOTO NE E NA6ATA RABOTA DA GAZVAME GORKO GORKO A DA POKAZVAME LQBOVTA SU I MILOSTA SI I VMESTO TOVA NIE PREDPO4UTAME DA BADEM PILAT PONTIISKI ISAMO DA OSAGDAME XORATA NEKA SI PRIPOMNIM BG PASTORU PO VREMETO NA KYMONIZMA KAK BQXA BITI I IZTEZAVANI V ZATVORITE NE SME SE NAY4ILI VSE O6TE DA STOIM NA KOLENE I DA SE MOLIM BOG DA SE SMILI I DA PROMENI BALGARIA ANE BG PRAVITELSTVO ZA6TOTO PAVEL NI KAZVA DA SE MOLIM ZA YPRAVNICITE NI I XYBAVO BI BILO DA PRO4ETEM KNIGATA ;NEBESNIA MAG; NEKA BOG DA VI BLAGOSLOVI!
цитирай
5. анонимен - krakra2000
01.04.2009 15:58
Връщането към християнските ценности е нещо много хубаво, но само по себе си това ще е още едно усилие на човека да се справи сам, вместо Бог.Всички човешки усилия да се построи рай на земята без Бога завършват с провал и ад, историята го е доказала неведнъж. Трябва да се проповядва живата вяра и живата връзка с Бога, само той може да промени злата същност на човека в добра,само истинското и пряко общуване между твореца и творението, останалото ще са празни напъни....
цитирай
6. анонимен - "A koito se hvali,s Gospoda da se hvali" KOR.10:17
25.04.2009 16:33
Da mi prosti Bog,no vsi4ki si 4e6ete ezicite i hulite Vsevi6niq ! 6te vi kaja za6to: ZA6TOTO ne stava vapros vseki da dava akal otstrani,spored koi kakvito razbirania si ima,a naistina/bez korist i laja v sarceto/da se obra6tame kam Gospod Isus Hristos za VSIAKO ne6to i da prebadvame v NEGO ! V Bibliiata mnogo iasno e kazano za BLAGOSLOVENIATA i PROKLIATIATA,dadeni sa uslovia,na koito da / ili ne/se otgovori i posledstviata ot tiah.Slava da bade na na6iat GOSPOD i MU blagodaria za izkuplenieto,i pro6tavaneto na grehovete ! Aliluia ! No tiia,koito 4rez viara sa cpaseni i HRISTOS e nau4il i napravil Cvoi sarabotnici,i koito e prizoval da sa Negovoto tialo,ne sa li te ''tezi",koito v Negovo ime da razvarzvat plennici ?! Vmesto da prilagat nau4enoto ot Bibliata i bezrezervno da sledvat i da PREDSTAVIAT na nedostignatite ISUS HRISTOS,"tezi"t.nar."u4enici","u4iteli","posledovateli","predstaviteli",a "niakoi"darznostno se nari4at apostoli i proroci !? Za6to vmesto da se propoviadva svobodata,koiato Bog e dal za vsi4ki i vseki, koito imat nujda da ia polu4i,4rez BLAGOVESTIETO dadeno ot Nego,se razpraskva bezcennata Bojestvena krav vav vid na upreci i "redakcia" na ne4ie jelanie da se vklu4at VE4E !!! tezi na koito e dadena vlast i sila vav borbata sas "zloto"/catana/.Za6toto borbata ne e sre6tu plat i krav.Vmesto da se biiat v gardite i s 4uvstvo na prevazhodstvo/po-dobro pisane/,gordost/po dobro poznavane na krasta na Isus/i nadmenno othvarliane na brat v Gospoda/Trifon/ i negoviat pismen apel kam vlastima6tite/a i ne samo kam tiah/. Na "tezi",koito pretendorat za znanie i "po-dobro"poznavane na Bibliata,prepora4vam Matei 23 ,2Kor.12:7;13:5,Fil.3:3;4:8. Blagodatta na Gospod Isus Hristos da bade s va6ia duh./Amin/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hristianstvo
Категория: Други
Прочетен: 517615
Постинги: 74
Коментари: 278
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031