Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 15:34 - КОЙ Е ЛУЦИФЕР , КАКВО ПОНЯТИЕ Е ТОВА "Луцифер"?
Автор: yolanta Категория: Други   
Прочетен: 15793 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2018 08:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Нека да кажа най-напред, че ми костваше доста преди да се реша да напиша това.Защото се опитвах на няколко пъти да го кажа, но бях недоразбрана ...

Надявам се сега да стане ясно какво именно искам да кажа с долунаписаното :

КОЙ Е ЛУЦИФЕР , КАКВО ПОНЯТИЕ Е ТОВА "Луцифер"?

Понятието ЛУЦИФЕР и за кого е редно да се използва 

Според Уикипедия : име , ползвано в Римската митология и в християнството!
ОП...ма как тъй ? И в римската митология и ...в християнството? Какво общо сега има Христос с Велиала? 
Тук силно намирисва на ...католическа ръчица , нещо...

Нека видим на какво или на кого казват сега Луцифер-това име обикновено се появява в комбинация на човешко тяло с козя глава ...

Това обаче е един идол наречен в римската митология - Бафомет.
Преданието, че Луцифер изглежда така идва от средновековието. 

Когато Орденът на Тамплиерите бил в своя възход. Кралят на тогавашна Франция, Филип Красивия решил да срине Ордена на тамплиерите рицари. Всъщност го е направил по много подъл и манипулативен начин и успял. През 1507 година, той заставя папата да напише писмо до всичките си подчитени, което те да отворят на 13 Ноември. В писмото се казва, че папата е получил пророчески сън, в който му се е явил Господ и му е казал, че тамплиерите са окултисти и се кланят на дявола изобразен с козя глава и крака, на име Луцифер- това бил падналия ангел -сатана.... Което всъщност е било изображение на римския идол Бафомет. Чрез това писмо тамплиерите са били бесени и убивани без съд и присъда, малцина успяват да се измъкнат от жестокото клане.

Но това понятие ЛУЦИФЕР идва от две думи-ЛУКС( светлина) и ФЕРО ( нося) от латински.Но не означава Денница или на иврит-Хелел, не .На гръцки Денница е Еосфор , а на латински Фосфореус,означава блестяща сутрешна и вечерна звезда, в римската митология така наричали планетата Венера, а в гръцката митология се приема ,че е Еос ,син на Асрея-Зората

В древността с ЛУЧЕ ФЕРЕ са наричали всеки езически бог , който "бил величествен " -и Аполон, и Артемида, и Атина, за да се покаже величието им .
Понятието Луцифер всъщност означава "светлина носи, принася, донася ",а не "блести от светлина".

Но в Божието слово е описано КОЙ именно е Оня дето НОСИ СВЕТЛИНАТА- Това е БОГ , Божието слово, или БОГ -Слово.А в самото 2 Петорово послание ,ясно е показано КОЙ е УТРИННАТА ЗОРНИЦА-Йешуа( Исус Христос) !

Дяволът е бил споменат като Денница, на иврит Хелел бен Шахар( блестяща звезда, или най точно: хвалител, син на зора)- но веднага се казва ясно след това , че е паднал, бил изгонен от небето ! Отсечен до земята. Беше изхвърлен ..и откак е изхвърлен се нарича Сатан- обвинител, зъл дух.Така го нарече самият Исус Христос( Йешуа )
За дявола вече се говори само като за ЗМИЯ, ЗМЕЙ, ЛЪЖЕЦ, ВРАГ, ОБВИНИТЕЛ!
Той не е носител на никаква светлина, той дори не е покрит със светлина, и както такова положението-не е достоен да бъде титулуванЛуцифер( Лукс-светлина , Фер-носител).

„Сатан” означава „противник (на Бога), враг, клеветник, доносник, измамник, изкусител, лъжец, убиец, причинител на душевни и телесни злини (болести)...” 3 Царе 11:14; Псалм 109:6; Йов 1:7;12; Захария 3:1,2; Откр. 12:10; 1 Летописи 21:1; Лука 13:16; 22:31; Евреи 2:15; Матей 4:1-11; Йоан 13:27

В книга на пророк Исаия 14 гл 12 ст. е обяснено ,чрез пророчество, дадено от Бога , как сатана е бил съвършен , бил е син на ЗОРАТА ( демек СВЕТЛИНАТА, която е сам БОГ и никой друг), наричал се Денница ( точно както тая планета блести с чужда светлина ,но няма своя собствена) , но след това вече Бог на никой друг пророк не дава някакво такова подобно обяснение нито същото име за сатана- и с право, понеже дяволът вече от самото си изхвърляне от Небесата , не носи ТОВА ИМЕ.Той не е Носител на светлина повече.

УТРИННА ЗВЕЗДА -Зорница, разпръскваща светлината ( наричана от римляните Луциферум) в Божието слово пише ,че е само Бог -слово, Йешуа ( Исус Христос).

Откровение 22:16 
Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.

Ясно показано КОЙ носи тази титла .
Всеки превод, който казва "деннна звезда" или "Утринна звезда" или "звезда на сутринта" в Исая 14:12, като повечето съвременни преводи , носи объркване. И Бог не е автор на объркването обаче (1 Коринтяни 14:33).

Много хора четат съвременните свободни преводи в крайна сметка се объркват -кой е тоя Луцифер, ако е сатана , то същото е писано и за Исус значи Исус е САТАНА..или Сатана е Бог ? Така ли?

НЕ ! НЕКА ДОБРЕ ДА БЪДА РАЗБРАНА- НЕ КАЗВАМ , ЧЕ САТАНА Е БОГ ! Както преди време ме обвиниха в това , без да имат даже желание да разберат какво именно казвам.
Казвам едно просто нещо :

сатана не е ЛУЦИФЕР- защото понятието Луцифер ,означава СВЕТЛИНА НОСИ , а това го може само БОГ. Тоест , казвам ,че това понятие ЛУЦИФЕР ( СВЕТЛОНОСЕЦ) е само отнасящо се за Господа, но не и за дявола. Дяволът си го е присвоил и ви е накарал да го наричате така.

С ЛУЦИФЕРУМ древните римляни назовавали Утринната ЗВЕЗДА, на която викали"Изявяваща и разпръскваща СВЕТЛИНАТА", а с Фосфорумили Веспер -Вечерницата или наречена още и Денница , на която викали -светлоносна, носителка на отразена светлина .До днес в Италия ,следобед се поздравяват с ": добра Веспер " -"буона Веспра ". Реално погледнато това е все планетата Венера-дори не е звезда, за каквато са я мислели.Но разликата е в светлината ,която има сутрин в нея и вечер.. Сутрин е силна , вечер е далеч по-слаба .

Приравняването на двете понятия ДЯВОЛ-ЛУЦИФЕР идва от неправилния превод на Йероним Стридонский , монахът, превел Библията на латински, наречена Нова Вулгата. Което не знайно как е станало, понеже Септуагинта дава превод на еврейското Хелел - като Фосфорус , или Хеосфорус, което и на латински би следвало да еФосфореус фили Аурорае( Деннице , син на Зората).

Но нека добре разберем всички ,че всъщност текстът в Исаия 14 г, казва : блестящ сине на Зората или Хвалител, син на зора ( Хелел бен Шахар) ,а не СВЕТЛОНОСЕЦО.На всичко отгоре, текстът в Исаия не казва нито дума дали има предвид наистина оная планета, която римляни и гърци наричат Зорница-Венера , или звезда.Но дори и така да е ...даже и да има предвид Венера вместо фосфореус на лат., или на гр.heosphoros", което означава "светещ с отразена светлина ", това име е преведено ЛУКС ФЕР-Луцифер-СВЕТЛОПРИНОСИТЕЛ. 

Така се отъждествил сатана с понятието ЛУЦИФЕР-Светлоносец, поради грешка в превода . Така това понятие Луцифер е преминало и в превода Кинг Джеймс и то на същото място-Исаия 14: 12...И мнозина християни така биват заблудени, като при това четат следното , от посланието на апостол Павел :
"И сам сатана на светъл ангел се преправя..." -та приравняват думичката ПРЕПРАВЯ със СВЕТЛИНА НОСИ ...Ама недоразбират ли , че апостолът казва ПРЕПРАВЯ? 

Това равно ли е на истински СВЕТЛОНОСЕЦ, такъв който носи Истинската светлина в Себе си ? 
Каква светлина на човеците може да носи същество, за което Исус ( Йешуа) каза , че е човекоубиец ? То може само да се прави , че носи нещо...но всъщност носи съвсем други неща, но не и Светлина на народите .

Но днес в новите преводи на Кинг Джеймс ((New International Version, New Century Версия, New American Standard , Good News , Холман Кристиан Стандартна Библия, съвременна английска версия , Обща английска Библията, Пълна еврейска Библия) това Хелел бен Шахар не е преведено вече като Луцифер , а като "светеща звезда".

Спомнете си какво каза Йешуа за дявола -нарече го сатана, Обвинител на човеците- Княз на тоя свят, княз на поднебесната власт, но не каза , че е Носител на светлина ! НЕ ! На ни един пророк или апостол ,след пророк Исаия , Бог не даде такова име за сатана.

Добре, как тогава сатана станал Луцифер?? Защо християните продължават да го наричат с това понятие?
Ами както казахме вече, имало един монах на име Йероним Стридонский , който превел Библията на латински език... а после пък превели същото понятие Луцифер и в Кинг Джеймс версията и....
И така , именно преводът на Йероним Стридонский , който е употребил понятието Луцифер неправомерно и погрешно в Исаия 14 , е допринесъл за отъждествяване на дявола със понятието СВЕТЛОНОСЕЦ -Луцифер. Макар Йероним да използва същото понятие и в други пасажи от превода си и в други книги и то отнесено към Исус Христос , това е останало като име на дявола-НЕЗАСЛУЖЕНО име и титла , понеже това е ИМЕ НА БОГА ! А не на дявола..
Но сатана се е погрижил тази Божия титла да се ползва за негово име, как? Ето как ..

След това...това понятие като име на дявола се появява в Кинг Джеймс версията на Библията, която се смята за вярна , че и в произведението на Данте "Божествена комедия", , от масонски водачи, от Ню ейдж водачи, в Теософията на Блаватская , после започва да се ползва и от мнозина, наричащи себе си ПРОРОЦИ Божии, но само наричащи се така...Понеже аз не вярвам БОГ да даде откровение и да използва за това паднало същество-сатан , Свое име и титла ! 

Оттам насетне обаче, това Луцифер се ползва с гордост от сатанисти, луцифериани-и те сатанинсти, ню ейджъри, масони.Така дяволът величае сам себе си! Тия хора, използвайки тази титла и понятие за да именуват сатан-богохулстват, понеже го правят Бог-кичат го с титла и име , което принадлежи само и единствено на БОГ-писано е КОЕ Е НОСИТЕЛ НА СВЕТЛИНА-Божието слово, а ние знаем КОЙ е СЛОВОТО-Йоан 1 гл!

Още от Битие дяволът е наричан ЗМИЯ- после паднал херувим...после Сатана, после Човекоубиец, после ЗМЕЙ и Звяр.
Когато Бог Слово дойде на Земята ,въплъти се в човешка плът , прие име ЕМАНУ ЕЛ, и титла Йешуа ха Машиях-Той нарече веднага дявола -САТАНА , а не Денница ...нито Луцифер !
Кажете ми сега , как един такъв персонаж, едно такова зло същество,би било наречено от Исус ( Йешуа)-самият БОГ слово- Луцифер? 
Би ли го нарекъл така? 
При условие ,че знае ,че тоя херувим ,княз на опорочената омерзена Земя( по негова вина , разбира се) НЕ НОСИ И НЕ Е НОСИЛ НИКОГА СВЕТЛИНА на човеците?

Но пише : как си паднал ти , светеща звезда ( като има предвид ,че Божиите ангели са наречени ЗВЕЗДИ, а не че е наистина създание -звезда)Исаия 14:12
Пише още: 
Лука 10:18 
А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица.


Пише и още : 
Откровение 9:1 
... видях една звезда паднала на земята от небето....


ЩОМ Е ПАДНАЛА, то тя звезда ли е вече? НОСИ ЛИ СВЕТЛИНА НЯКАКВА ПОВЕЧЕ, отразява ли поне СВЕТЛИНАТА БОЖИЯ ? 
НЕ! 
НОСИТЕЛ НА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ Е БИЛ И СИ ОСТАВА ЙЕШУА -ИСУС ХРИСТОС !
Това понятие ЛУЦИФЕР( светлоносец)-е НЕГОВА придлежаща титла ! Писано е в Словото Божие.
Йов 36
6 Ето, Бог е велик, и ние Го не познаваме; Числото на годините Му е неизследимо. 
30 Ето, простира светлината Си около Себе Си, И се покрива с морските дъна.


Псалми 36:9 
Защото у Тебе е изворът на живота, В Твоята светлина ще видим светлина.

Псалми 118:27 
Господ е Бог, Който ни показва светлина
Исая 45:7 
Аз създавам светлината и творя тъмнината
Йоан 1:5 
И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
Йоан 1:9 
Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.
Йоан 8:12 
Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света;


Исус Христос ( Йешуа ха Машиях) е Светлоносеца , Божията Светлина !!

А дявола си умира да се кичи с Божиите титли! И прави всичко възможно да обърква всички ,та ако може и Божиите чада! 
И е жалко , че Божиите чада продължават да именуват сатана с титла , която е Божия и която той не заслужава!

А който се пише пророк от Бога пратен и започне да нарича дявола Луцифер-да знаете, такъв не е от Бога пратен , нито говори чрез Светия Божий Дух! Такъв просто е чел Нова Вулгата или стара Кинг Джеймс версия ..Но не е пратен от Бога.
Защото Бог никога няма да каже за някой , който Той е изхвърлил от присъствието си, че е носител на Светлина. Защото БОГ лъжа не изрича !

ПП
Като послепис добавям една важна информация :
в оригинал на иврит в текста на Библията, пророк Йешайяу / Исаия/ споменава името на дявола като Хелел бен Шахар, което в буквален превод означава Хвалител, син на зора.
Хвалител, а не дори блестяща звезда...Никъде не се споменава в текста за дявола , че носи ОР / светлина на иврит/, но се казва ХЕЛЕЛ/ хвалител/,а пророк Йезекиел обяснява даже как свирките и тъпаните били приготвени за него, което доказва, че Бог го определя като бивш хвалител, а сега ха сатан/ обвинител/ 


Тагове:   Луцифер,   сатана,   йешуа,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolanta
Категория: Други
Прочетен: 185344
Постинги: 50
Коментари: 18
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031