Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 15:38 - Кака е Господ за феновете на Милан
Автор: hristianstvo Категория: Спорт   
Прочетен: 3170 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2007 15:38


Всеки месец той дава десятък на църквата
Кака е Господ за феновете на Милан
Бразилецът остава девствен до сватбата си

След като засенчи Рууни и Кристияно Роналдо в полуфиналния реванш на Шампионската лига, първата мисъл на Кака бе да благодари на Господ. Бразилската звезда на Милан отпразнува гола си срещу Манчестър Ю на стадион "Сан Сиро" по традиционния си начин - вдигна ръце и посочи към небето в знак на почит към своя спасител. Атакуващият халф вярва, че Господ е спасил кариерата му в буквалния смисъл.
През октомври 2000 г. 18-годишният Кака получава ужасяваща контузия в гърба, след като извива врата си при инцидент в басейн. По чудо не става сакат. "Бях отишъл на гости при баба и дядо в Калдас Новас и се хлъзнах на пързалката до басейна.
Паднах във водата и си ударих главата на дъното. Извих врата си и счупих един от гръбначните прешлени. Лекарите казаха, че съм имал голям късмет дори да ходя нормално", спомня си 25-годишният Кака.
Минава близо година, преди той да се възстанови напълно, за да играе в първия отбор на най-добрия бразилски клуб Сао Пауло. Завръща се на терена във финала за купата на Рио. Отборът му губи 0:1, когато 14 мин преди края треньорът решава да пусне Кака. Атакуващият халф вкарва два гола за 2 мин и Сао Пауло печели трофея. Кака обаче не вярва, че късметът е имал пръст във възстановяването след тежкия инцидент. Набожният християнин, който преминава в Милан през 2003 г., е убеден, че е бил опазен от Господ. "У дома в Бразилия винаги благодарим на Бог, защото знаем, че Неговата ръка бе тази, която ме спаси и ме пази", твърди той.
Великолепното му представяне в Шампионската лига през изминалия сезон, в който Милан спечели трофея, го направи фаворит за "Златната топка" тази година
Кака завърши на първо място сред голмайсторите в турнира с 10 попадения. Той бе част от националния отбор на Бразилия, който спечели световното през 2002 г. Две години по-късно стана шампион на Италия с Милан и бе обявен за най-добър футболист в Серия А.
Звездата, чието истинско име е Рикардо Изексон дос Сантос Леите, е отгледан в семейството на ревностни християни. Той получава прякора Кака от по-малкия си брат Родриго, който не можел да произнася името Рикардо. Кака често се използва в Бразилия като съкратена версия на Рикардо. "Роден съм в семейство на евангелисти. На кръщенето през 1994 г. ми се случи нещо свръхестествено. Не мога да го опиша, но след това преживяване се приближих повече до Господ, в по-голяма хармония съм с Него", твърди Кака. Заради набожността си той остава девствен до сватбата си с Каролин Селико през декември 2005 г. Те се запознават 4 г. по-рано, когато тя е ученичка. Двамата изчакват, докато брюнетката не навърши 18 г., за да сключат брак.
На церемонията присъстват близо 600 души
включително съотборниците му от националния тим Кафу, Роналдо, Роберто Карлос, Адриано, Дида, Жулио Батиста и бившият селекционер Карлос Алберто Парейра. След победата на Милан с 3:0 срещу Манчестър Ю собственикът и президент на "росонерите" Силвио Берлускони описа Кака като идеалния съпруг. "Прегърнах го, след това още по-силно. Той е прекрасен. Той е съпругът, който всеки баща би искал за своята дъщеря", сподели бившият премиер на Италия. Секунди по-късно, когато явно смутеният Кака даваше интервю, бразилецът показа привързаността си към своята съпруга. "Благодаря на президента за милите думи и бих искал да кажа колко много обичам жена си. И двамата се обичаме неизмеримо силно", каза звездата. Майката на Каролин - Росанжела Лира, е директор на модната къща "Диор" в Бразилия. Баща й Селсо Селико е предприемач. Каролин учи бизнес в университета в Милано. Скоро обаче
Кака иска тя да стане майка
"Вкарал съм много красиви голове в кариерата си. Но нищо не би могло да се сравни с това да стана баща и да държа първото си дете", признава той. "Футболът е моята страст и искам да постигна велики неща с Милан. Но ако ме питате какво най-много бих искал в личния си живот, без колебание бих казал - дете. Каролин споделя това и просто изчакваме точния момент. Може би след шест месеца, но определено до една година смятаме да имаме дете", добавя той.
За разлика от мнозина други бразилски футболисти, които наточват уменията си в бедните квартали, Кака е израснал в семейство от средната класа. Баща му Боско Изексон Перейра Леите е строителен инженер, а Кака е роден в сравнително процъфтяващата столица Бразилия. Когато става на 6 г., семейството му се премества в Сао Пауло, където Кака се записва да тренира в местния клуб. По-късно брат му Родриго го следва в Милан в търсене на футболна слава, но засега не успява да блесне. "Той е само на 21 години. Все още се учи, но става по-добър. Много иска да играе заедно с мен и се надявам това да се случи някой ден", признава атакуващият халф. Самият бразилски национал малко закъснява с развитието си заради слабото си телосложение. В Сао Пауло го поставят на специална диета и след дебюта си като професионалист на 17 г. е наддал 16 кг.
Кака се откроява в света на обсебения от парите съвременен футбол. Част от първите си заплати той дава за обучението на брат си в колеж. Твърди се също така, че всеки месец дарява 10% от възнагражденията си на църквата. През 2004 г.
Кака стана най-младият посланик срещу глада в програмата на ООН. "Надявам се това, което ми се случи в Сао Пауло и Милан, да вдъхнови гладните деца да повярват, че и те ще могат да водят нормален живот", каза той тогава. Звездата е член на религиозната група "Спортистите на Христос". "Чрез нея светът на Господ може да достигне спортистите по начин, по който другите не могат", обяснява той. Явно поради това бразилецът, за разлика от хиляди други футболисти, не се бие и не псува по терена. "Човек трябва да е пълен със спокойствие. Не се разправям, защото не съм кавгаджия. Не би трябвало да удрям съперниците на терена или да псувам. Не искам хората да ме сочат с пръст: "Вижте го тоя. Казва едно нещо, а върши друго". Стремя се да бъда пример за подражание в клуба. Искам да покажа какво Господ е направил за мен и че Той може да стори това и за другите", твърди бразилецът. За феновете на Милан обаче, Господ е Кака.

Любопитно
Когато Кака е на 17 г. и все още играе за юношеския отбор на Сао Пауло, клубът решава да го продаде на Газиантепспор. Сделката обаче пропада, защото треньорът на турския клуб Нурулах Саджлам и ръководството отказват да платят 1,5 млн. долара за толкова млад играч.

Милан плаща за бразилеца 8,5 млн. долара през 2003 г. Силвио Берлускони описва цената като "пари за семки".

Любимата му книга е Библията. В свободното си време обича да ходи в църквата, да чете Библията и да бъде със семейството си.

Често го наричат "Новия Пеле" или "Белия Пеле". Самият Пеле го описва като играч с бразилска техника и европейска сила, затова имал толкова много успехи в Италия. Онзи ден Краля на футбола заяви, че този сезон Кака е най-добрият играч в света.

На 12 февруари тази година Кака получи италианско гражданство.

Брат му Родриго Ифрано дос Сантос Леите е известен повече като Дигао. В момента той играе под наем в Римини от Серия Б. Бащата Боско Леите настоява Милан да увеличи заплатата на Кака от 5,5 млн. на 6,3 млн. евро годишно и да върне Дигао в отбора.

Източник: www.standartnews.com


Тагове:   Господ,   Кака,   милан,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hristianstvo
Категория: Други
Прочетен: 520211
Постинги: 74
Коментари: 278
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930