Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2006 23:58 - Свидетелство на Дейвид Хатауей
Автор: hristianstvo Категория: Други   
Прочетен: 2916 Коментари: 0 Гласове:
0



imageПреди около две седмици седмица ви писахме с молба за молитва за Дейвид Хатъуeй и екипа на неговото служение, които бяха поставени под наблюдение на ФСБ в Русия по време на евангелизаторски събрания провеждани от служението Евровижън. Часове преди началото на събранията на 28 април 2006, ФСБ направи опит да арестува Дейвид в хотелската му стая. Няколко дни по-късно, получихме съобщение, че Дейвид се е завърнал успешно във Великобритания преди няколко часа. Въпреки забраната, с помощта на предварително издадени документи и разрешения, събранията в източна Русия са били проведени успешно. Ето и свиделтеството на самия Дейвид Хатъуeй.

Евангелизаторскството има своя цена
Миналата година се приземихме в един руски град за поредната евангелизация малко по-рано от предвиденото време – 2ч. сутринта. Промяната беше направена в последния момент и единствения начин да потвърдим хотелсите резервации беше по телефона. Но когато присгитнхаме, екип от Федералната Служба по Безопасност (ФСБ) вече ни чакаше пред хотеал. Те останаха с нас през четирите дни на нашето пребиваване в града. Когато напускахме хотела, те ни следваха от разстояние. Влизаха в хотела и притесняваха служителите заради нашето настаняване там. На следващото място в което пристигнахме ситуацията беше различна. Полицейски кордон ни посрещна и придружи до хотела като най-високи гости – от едната крайност към друга.

Почти същото се случи и в Сиктивкар. Преди години, такова посрещане се наричаше «почукване в 4 сутринта». Единственото разчличие днес е по-цивилизования час на посещението. След закуска, отидох в стаята си. Някъде около 10 сутринта, някой заблъска по вратата. Мислех, че ще се счупи. На вратата стояха четирима служители на ФСБ. Пуснах ги вътре, едва след като преводача ми дойде. Поискаха паспорта ми. Преводачът им показа визата ми, но не позволи да вземат паспорта ми с тях.

Многократно съм получавал религиозни визи за Русия, които ми позволяват да проповядвам навсякъде в Русия, така че служителите на ФСБ си тръгнаха с заплахите, че ще се върнат скоро. Това което ме притесняваше, беше факта, че току що бяхме завършили огромно Великденско предаване което над 60 милиона гледаха и предположих, че заповедта за проверката идва директно от Москва.

Пасторът на църквата също беше повикан при прокурора и разпитван час и половина. Поради размера на събитието, предварително имахме всички нужни документи и разрешения, така че този път не успяха да ни спрат. След сутрешни събрания, отпътувахме към следващата ни дестинация – Воркут. Там кметът ни посрещна като скъпи гости и напълно подкрепи евангелизациите местността – от едната крайност към друга.

Един нов метод, който вече изпозлваме са телефонни обаждания по време на и след предавания. Първия опит който направхме беше с телефоня линия около Нова Година. Предаването беше гледано от над 10 милиона следствие от което получихме над 6000 телефонни обаждания. Вече имаме постоянен телефонен център в Перм, който работи без прекъсване. Предаването на Великден бе гледано от над 25 миолиона само в първите четири дни и 25000 обаждания бяха приети от центъра. Над 90% от обажданията са от хора които са гледали предаванията и Бог ги е спасил или са били изцелени по време на предаването.

/публикувано със съкращения/
 

Източник: www.bibliata.com



Тагове:   свидетелство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hristianstvo
Категория: Други
Прочетен: 520447
Постинги: 74
Коментари: 278
Гласове: 247
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930